7 tips til bedre resultater med malingen

20 oktober 2020
Camilla Skøtt

Hvis du skal male derhjemme, kan du ligeså godt forberede dig så grundigt som muligt, så du ikke skal gøre det om på grund af dumme fejl. Vi har samlet de ti bedste råd til at male.

Vi har talt med en maler for at høre, hvordan man bedst griber malerarbejdet an på hjemmefronten, og vi håber, du kan gøre brug af de mange råd, så du får et flot og professionelt resultat med dit projekt.

7 tips til malerarbejdet

1) Gå ikke ned på udstyr. Det er fristende at købe det billigste af slagsen, men der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derfor er det en god idé at bruge lidt ekstra penge, når du køber pensler, ruller, malertape med mere – det betaler sig på den lange bane.

2) Opmål rummet. På den måde slipper du for at kæbe mere maling, end du har brug for. Det er nemlig spild af penge.

3) Vælg den rette maling. Det er forskelligt, hvilken type maling der skal bruges til rummene, så sørg for, at du vælger den rette slags. Spørg hos farvehandleren, hvis du er i tvivl.

4) Dæk af. Også selvom det er kedeligt. Når du dækker grundigt af, kan du male hurtigere, og samtidig slipper du for at skulle fjerne genstridige pletter efterfølgende.

5) Fjern møbler og inventar, der står i vejen. Det er en lille ting, men det er irriterende at gå og snuble over ting, som ikke er nødvendige til projektet.

6) Tænk på temperaturen i rummet. Almindelig stuetemperatur er ikke noget problem, men hvis du lufter lidt ud og kan komme helt ned i nærheden af 15 grader, vil du opleve, at malingen flyder bedre sammen.

7) Mal kanter og hjørner først. Det giver det bedste resultat, og så er du i øvrigt sikker på, at malingen dækker ordentligt helt ind i hjørnerne, når først du går i gang.

Flere Nyheder