Hvad kan en bedemand gøre for dig?

06 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Hvis du ikke har skulle planlægge en begravelse før, så kan du indhente en del hjælp fra en bedemand. En bedemand er en professionel fagperson, der kan hjælpe dig med flere opgaver. Det er typisk de praktiske opgaver, som pårørende kan være uoverskueligt at tage sig af. Det kan f.eks. være bestilling af kirketid, koordinering af blomster og valg af kiste etc.

Der er mange opgaver, som en bedemand kan hjælpe dig med. Dem har vi skrevet lidt mere om i dette indlæg. 

 

bedemand rødovre

 

Valg af kiste eller urne

En bedemand kan hjælpe dig med at få valgt en kiste eller urne til den afdøde. Det kan være, du eller den afdøde har nogle ønsker til kisten. Der er nogle særlige krav til kister og urner, som du skal overholde. Men hos de fleste bedemandsforretninger har man kister eller urner, der efterlever de krav.

Så snak med din bedemand om, hvad der giver mening for dig, og dit budget når det kommer til kister.

 

Bestilling af en gudstjeneste eller kremering/begravelse

Din bedemand kan også hjælpe dig med at bestille en gudstjeneste eller arrangere en kremering eller begravelse. De fleste vil nok selv tage fat i kirken, hvis de skal afholde en begravelse, men du kan også overlade opgaven til en bedemand. Han/hun kan sørge for at koordinere med kirken, så det hele spiller. Hvis du vælger kremering, kan din bedemand hjælpe dig med at finde et krematorium og også koordinere samarbejdet med dem.

En bedemand kan også tage sig af papirarbejdet for dig og klare alle andre praktiske opgaver, der skal håndteres.

 

Koordinering af blomster

En bedemand kan også hjælpe dig med at få koordineret blomsterne til kirken. Blomsterhandlere er typisk bekendt med, hvad der passer til en begravelse, så de kan hjælpe dig med at vælge blomster, der passer til lejligheden. Nogle mennesker har allerede en idé om, hvilke blomster der er gode til begravelser, eller har endda specifikke ønsker om, hvilke slags blomster der skal bruges.

Hvis du ved noget sådant på forhånd, så tal med din bedemand, så han/hun kan videreformidle det til blomsterbutikken.

Flere Nyheder