Hyr freelance IT konsulent end at have dem ansatte

Der er mange fordele ved at have en freelance IT konsulent, end at man bliver nødt til at have dem ansat i ens firma.

Vi vil gennemgå flere af fordelene senere i denne artikel, men først vil vi se på nogle af de aspekter, som er med til at gøre, at nogle firmaer er lidt forsigtige ved at skulle have folk tilknyttet freelance end at have dem ansat.

Nogle firma-ejere tror nemlig, at sådan nogle freelancere er lidt som at have folk i jobaktivering, hvor de ikke rigtig føler sig som en del af firmaet og mere ser frem til, at de ikke længere skal være i firmaet længere – denne begrænset tid gør for nogle, at man føler sig lidt amputeret i relationen til firmaet/kunden.

For det første skal man her huske, at der er markant forskel på de to ting at være freelancer og i aktivering.

For det andet er der mange forskellige måder, man kan have netop en freelance IT-konsulent tilknyttet ens firma.

Man kan nemlig sagtens lave en kontrakt på, under hvilke forhold man er ansat i firmaet, hvilket kan være alt fra, at man skal lave forefaldende arbejde, når det byder sig; at man skal tage sig af bestemte opgaver, når/hvis de forekommer, eller man bare er ansat for en sæson, hvor der er meget arbejde.

Det er nemlig meget billigere for et firma, hvis man kun skal betale en person for det arbejde, som de laver, end de skal have betaling for at stå til rådighed – så firkantet er det.

Desuden slipper denne part så mange gange også for at skulle give ferie, betale pension med videre. Så mange udgifter bliver også sparet væk her.

For freelanceren handler det også om at opføre arbejdet godt nok, så man kan blive anbefalet til andre eller få lov at komme igen – deres overlevelse afhænger af det!