Om muligt var der førhen en dør her

27 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi skal slet ikke ud i noget med skattejagte eller lignende, hvor man finder en oldtidsgammel dør, som der gemmer sig ude i junglen i et tidligere palads eller noget i den stil.

Det er ganske enkelt derhjemme eller ude på en vandring, at man bemærker, at der er noget, der kunne antyde, at der var en dør her førhen.

Alt efter hvor lang tid siden, der tidligere var en dør her, eller hvor meget man har gjort for at skjule det, desto nemmere eller sværere kan det være at se, om der har været en dør her.

Det er ikke fordi, det er vigtigt, men det kan være meget morsomt at se, specielt hvis man kan se omridset af døren, hvor det næsten ligner noget fra et computerspil, der forsøger at fortælle dig, at der gemmer sig en dør her.

døre

Den tidligere dør kan give inspiration til en ny

Det kan jo også være hjemme hos en selv, hvor man har boet længe, at man så gør klar til at få opsat en ny dør, men som man begynder at opmåle og fjerne det område, hvor der skal være en dør, så kan man se, at der tidligere var en dør her.

Det er meget morsomt, at man ikke har set det før, når man har boet der så længe.

Men det kan også være, når man er flyttet ind et nyt sted, at man tydeligt kan se, at der har været en dør her et sted, for der er ikke gjort meget for at skjule den – måske er åbningen endda bare muret til, og man kan stadig se dørkarmen.

Den slags kan så give inspiration til, hvor man kunne finde på at sætte en ny dør op, når man ved, at det har fungeret for nogle tidligere beboere.

Flere Nyheder