Træterrassen er flot – men hvad koster det?

Træterrassen er flot – men hvad koster det?

En træterrasse kan være utrolig svær at give en fast pris eller en kvadratmeterpris på. Der er nemlig rigtig mange forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal have lavet en terrasse. Det kommer nemlig både an på, hvilket materiale du ønsker, hvordan den skal bygges, hvilke behandlinger træet kræver efterfølgende og lignende. Alligevel er det dog muligt at give nogle råd, du kan følge, så du har et pejlemærke, om du er i den dyre eller billigere ende af træterrasser.

Materialet har en stor betydning

Hvis du skal have bygget en terrasse i træ, så har det meget stor indflydelse på prisen, hvilket materiale du vælger at arbejde med. Der findes mange forskellige trætyper, der kan anvendes, men eksempelvis trykimprægneret fyrretræ er i den billigste ende, hvor teaktræ og lignende er væsentligt dyrere. Få gode råd omkring træsorter online.

Du skal dog ikke gå efter at vælge det allerbilligste materiale. Du skal i stedet vælge et materiale, der passer til jeres hjem, og du skal tage højde for, hvor meget vedligehold, du er interesseret i. Eksotiske træsorter og danske træsorter har eksempelvis forskellige styrker og svagheder. Vælger du et varmebehandlet eller trykimprægneret træ, så har dette typisk en længere holdbarhed.

Arbejdet med terrassen er ikke ligegyldig

Desto mere arbejde, der skal laves i forbindelse med terrassen, desto dyrere bliver den. Ønsker du eksempelvis en terrasse, der er hævet 30 cm over jorden, så er dette dyrere, end hvis du ønsker en terrasse lagt direkte på grus eller eksisterende stenterrasse. Desuden vil det blive dyrere, hvis din nye udendørs område skal lægges i forskellige former, da dette vil kræve ekstra skærearbejde.

Kort fortalt er der mange ting, der spiller ind på prisen af din nye terrasse, , så få et træterrasse tilbud og overvej dine muligheder. Men hvis du ønsker klar besked, er du nødt til at kontakte et firma og få en specifik pris på netop dine ønsker.